Кадър: Bulgaria ON AIRАкад. Александър Балкански заяви, че държавата е абдикирала от

...
Кадър: Bulgaria ON AIRАкад. Александър Балкански заяви, че държавата е абдикирала от
Коментари Харесай

Акад. Балкански бесен. Какво правят депутатите

Кадър: Bulgaria ON AIR

Акад. Александър Балкански съобщи, че държавата е абдикирала от цирковото изкуство у нас.
-->
" Имахме мощен държавен цирк и страната с лека ръка го махна. В Комисията по просвета, в Министерство на културата, в Народното събрание - никой не обръща внимание на това обичано от народа изкуство. Преди Коледа на едно заседание, когато трябваше да гласоподават държавното управление на Габровски, един от депутатите на " Продължаваме промяната " се изцепи в залата: " цирк, циркаджии ". Но аз задавам въпроса - цирковите актьори донесоха премия, самопризнание от европа, а нашите депутати какво направиха? - единствено отчаяние. И последното беше, че няма да влезем в Шенген ", разяснява акад. Балкански в ефира на Bulgaria ON AIR.

Основателят на цирк " Балкански " акцентира, че към този момент 22 година циркът върви самичък.

" Ние го създадохме, отворихме, направихме първите няколко стратегии. Проходи, стана пълновръстен, през днешния ден е на 22 година и самичък върви напред. Благодарение на това, че основава и демонстрира на феновете неповторими стратегии. През 2022 година нашата стратегия беше основана единствено от украински бежанци и този факт беше доста мощно оценен в Европейския парламент ", не скри удовлетворението си акад. Балкански. 

И акцентира, е цирковите актьори от Украйна са работили с голямо предпочитание, а по лицата им е било изписано благополучие, че могат да практикуват специалността си.

" Цирковият актьор рискува живота си, с цел да сътвори естетическа приятност за фена. Майка ми споделяше - когато играеш не би трябвало да затрудняваш съзнанието на фена ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР